top of page
תמונת הסופר/תנועה Noa

האם המזון שאנו צורכים יכול להדביק אותנו בקורונה?

עודכן: 20 באפר׳ 2020

האם המזון שאנחנו צורכים ידביק אותנו בקורונה?

אז כמה הבהרות!

כרגע אין מספיק ראיות מדעיות על הדבקות בקורונה ממזון. עבודות שנעשו על וירוסים דומים מראות שחלקם שורדים על מזון וחלקם לא. על כן כדאי לשמור על הגיינת מזון.


מזון טרי


הבעיה היא שאיננו ידועים באיזה אמצעי זהירות נקט האורז,

ועל כן עדיף לצרוך מזון שאותו אפשר לבשל, לקלף, או לרחוץ ולשפשף במים עם מעט סבון.

לצערי, אנשים רבים לא מקפידים גם בשגרה על שטיפה הכוללת שפשוף כהלכה של ירקות ופירות שנאכלים טריים אז זה הזמן!

אין מספיק ראיות שמים וסבון יכולים לסלק את הווירוס מהמזון לכן עדיף לצרוך מזון שיש לו קליפה עבה יותר, מרקם קשיח ופחות מזון שנחתך ונמכר במרכולים וכן פירות יער, תותים וכו'.

קופסאות שימורים בטוחות לשימוש כי בתהליך היצור הטמפרטורה גבוהה מזו שמאפשרת לווירוס להחלות.


אנצל את ההזדמנות להדגיש שאכילת טונה מקופסא בתדירות גבוהה בשיגרה רגילה אינה מומלצת על פי ה-FDA ועל אף שילדים מאוד אוהבים לאכול טונה, לא הייתי ממליצה על למעלה מקופסא של טונה יותר מפעם בשבוע!


מה קורה לווירוס בבישול?

על פי המחקר שנעשה באופן פרטני על וירוס הקורונה, הווירוס מאבד את הפוטנציאל שלו להחלות אותנו אחרי חשיפה לטמפ' של 56-67-75 מעלות צלזיוס למשך 30-60-90 דקות (בהתאמה), כלומר בישול היא דרך מצויינת להפטר מווירוסים ובקטריות וגם מהקורונה.


מקווה שהמידע יהיה לכם לעזר

מוזמנים לשתף ולהמשיך את הדיון בפוסט בקבוצת הפייסבוק שפתחתי לעזרה בהתמודדות עם התקופה הנוכחית.


נועה שגיא,

להרגיש טוב כדרך חיים-

הומאופתיה, נטורופתיה ויעוץ רגשי הוליסטי

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page